Δρ. Αναστάσιος Γιαντζόγλου
 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

 

Είναι γενικά αποδεκτό ότι στις μέρες μας, ο φυσιολογικός τοκετός, γίνεται όλο και πιο σπάνια. Οι λόγοι; Σίγουρα όλες οι γυναίκες έχουν να πουν από κάτι, είτε βιωματικό είτε από μετάδοση εμπειρίας. Δεν θα πάψει όμως ποτέ, να είναι το ιδανικό ζητούμενο για κάθε γυναίκα. Τα ποσοστά του ιατρείου μας σε φυσιολογικούς τοκετούς είναι 75%. Η καισαρική (25%) γίνεται αργά το απόγευμα, όταν πια έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για φυσιολογικό τοκετό. Είναι πια γνωστό σε κάθε γυναίκα ότι το μυστικό του φυσιολογικού τοκετού, πέρα από την εμπειρία και την θέληση του μαιευτήρα, είναι η απεριόριστη υπομονή και το δόσιμο ατέλειωτου χρόνου και ενέργειας καθώς και η αγάπη για το φυσικό και αβίαστο.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ -

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

 Φυσιολογικό τοκετό

 V.B.A.C.

 Κυήσεις υψηλού κινδύνου

 Πολύδυμες κυήσεις

 Καθ'εξιν αποβολές  

Ειδικευόμαστε σε

Ολοκληρωμένη παρακολούθηση για σπερματέγχυση (IUI), φυσικό κύκλο (N.C) και εξωσωματική (IVF), μέχρι την ωοληψία (E.C) και την εμβρυομεταφορά (E.T) σε κέντρα εξωσωματικής (Εμβρυογένεση - Ρέα I.V.F UNIT).

Υψηλές επιτυχίες κυήσεων(έως και 80%) σε προσπάθειες δανεισμού ωαρίων. Mini - IVF για κατάψυξη ωαρίων σε υγιείς γυναίκες μέχρι 35 ετών ή σε περιπτώσεις κακοήθειας (μαστών, μήτρας, ωοθηκών).

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ -

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

 Σπερματέγχυση (IUI)

 Φυσικός κύκλος (N.C)

 Εξωσωματική (IVF)

 Mini - IVF

 Κατάψυξη ωαρίων

Υπηρεσίες

Το σημαντικό πρωταρχικό βήμα, γίνεται με τη σωστή και έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού προβλήματος, μέσα από ένα υψηλού επιπέδου διακολπικό υπερυχογράφημα. Η Χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται είτε υστεροσκοπικά, είτε λαπαροσκοπικά, είτε με ανοιχτή επέμβαση, ανάλογα με τις ενδείξεις. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις, επιδιώκεται ο μικρότερος δυνατός χρόνος νοσηλείας. Στις ανοιχτές επεμβάσεις προτείνουμε πάντοτε την επισκληρίδιο αναισθησία, για καλύτερη μετεγχειρητική αναλγησία και συντομότερη έξοδο (συνήθως τρεις ημέρες νοσηλείας με δύο διανυκτερεύσεις) από το μαιευτήριο. Αυτά ισχύουν και για την κολπική ολική υστερεκτομή, όπου τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 Διακολπικό υπερηχογράφημα

 Υστεροσκοπική χειρουργική

 Λαπαροσκοπική χειρουργική

 Ανοιχτές χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία

 Κολπικές ολικές λόγω πρόπτωσης μήτρας

Υπηρεσίες

Η ύπαρξη του ιού H.P.V στον τράχηλο της μήτρας, μπορεί να αφορά τις γυναίκες σε ποσοστό έως και 70%, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακού status. Άρα πρόκειται για ένα πολύ κοινό πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε πτώση της άμυνας του οργανισμού, σε υπερβολικό κάπνισμα και σε σεξουαλική μετάδοση χωρίς προφύλαξη. Υπάρχουν τρεις μεγάλοι μύθοι αναφορικά με το H.P.V: 1) ότι είναι αμιγώς σεξουαλικώς μεταδιδόμενοι 2) ότι οδηγεί με βεβαιότητα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και 3) ότι η γυναίκα θα είναι φορέας του ιού εφ'όρου ζωής. Μετά από 20/ετή εμπειρία μπορούμε και αντιμετωπίζουμε ήρεμα και αποτελεσματικά αυτήν την κοινή ιογενή λοίμωξη του τραχήλου: κολποσκόπηση, λήψη βιοψιών, τυποποίηση των στελεχών του H.P.V, καυτηριασμός οξυτενών κονδυλωμάτων.

H.P.V

 Κολποσκόπηση

 Λήψη βιοψιών

 Τυποποίηση των στελεχών του H.P.V

 Καυτηριασμός οξυτενών κονδυλωμάτων

Υπηρεσίες

ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μεθοδική και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του συχνού προβλήματος ώστε να μην συμβεί για δεύτερη φορά. Διερεύνηση των αιτιών με επικέντρωση στην θρομβοφιλία και τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ - ΚΑΘ'ΕΞΙΝ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Έγκαιρη διάγνωση (προηγούμενες αποξέσεις, κωνοειδής εκτομή τραχήλου) και αντιμετώπιση στο α' τρίμηνο της κυήσεως με περίδεση.

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ

Τα υπερηχογραφήματα της Αυχενικής Διαφάνειας, του Β-επιπέδου και το Doppler γίνονται στο ιατρείο μας από εξειδικευμένο ιατρό εμβρυομητρικής. Δίνεται όλη η συμβουλευτική και γίνονται επεμβατικές μέθοδοι όπου διαγνωστεί πρόβλημα.

ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Πολλές φορές με ένα καλό υπερηχογράφημα, στην κατάλληλη φάση του κύκλου, μπορεί να δοθεί μια εντελώς διαφορετική διάγνωση, από   αυτή που προκύπτει μετά τις ορμονικές εξετάσεις. Δεν χρειάζεται επομένως να βγαίνουν εύκολα συμπεράσματα.

ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟ-ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Συμβουλευτική και διαχείριση των ορμονικών προβλημάτων σε νεαρά κορίτσια. Καθοδήγηση γονέων.

 ΕΦΗΒΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ

Είναι σημαντικός ο ρόλος της διατροφής όχι μόνο στην κύηση αλλά και στις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής καθώς και στις διαταραχές περιόδου και στην πρόωρη εμμηνόπαυση. Υπάρχει συνεργασία του ιατρείου μας με έμπειρη διατροφολόγο.

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σε αυτή την συχνότερη επιπλοκή της κυήσεως, υπάρχει δυναμική και αποτελεσματική αντιμετώπιση, πριν αυτή οδηγήσει σε αποβολή.

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ Α' ΤΡΙΜΗΝΟΥ 

Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και μεθοδική αντιμετώπιση προβλημάτων σε κυήσεις υψηλού κινδύνου (Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, IUGR, Διπολικές διαταραχές, Σκλήρυνση κατά πλάκας) Ιδιαίτερη ενασχόληση με πολύδυμες κυήσεις, λόγω εξειδίκευσης   του ιατρείου με   την εξωσωματική γονιμοποίηση. 

 HIGH RISK PREGNANCY

Λεπτομερής προσέγγιση και ενημέρωση σχετικά με τα αντισυλληπτικά χάπια και το ενδομητρικό σπείραμα(spiral) που μπορεί να   τοποθετηθεί στο ιατρείο. 

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Κατ'αρχήν θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πριν δεχτούμε αυτή τη διάγνωση. Υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσε μια   νέα γυναίκα   να "επανέλθει", αρκεί να ηρεμήσει, να δώσει χρόνο και να μπει σε συστηματική αγωγή και παρακολούθηση.

ΠΡΟΩΡΗ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

 Αφιέρωση χρόνου και πραγματικού ενδιαφέροντος από τον γιατρό, εδώ και είκοσι χρόνια, σε όλα τα επίπεδα: υπογονιμότητα,   προβλήματα στην κύηση, απώλεια κύησης. Συνεργασία με έμπειρη ψυχολόγο.

 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο μεγάλη σημασία δίνουμε στην μητρικό θηλασμό, σαν συνέχεια του φυσιολογικού τοκετού ή της ιατρικά   αναγκαίας καισαρικής τομής. Οι έμπειρες μαίες του ιατρείου μας είναι εγγύηση για εσάς.

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ